2. Ziua 65

imagine preluata de pe www.unsplash.com

Luca a hotărât în sfârşit, slăbit, obosit şi mai frumos ca niciodată în cămaşa verde anason, pe care i-am cumpărat-o de un oarecare Crăciun, să uite. Un Crăciun vechi, cum am impresia că numai stafiile şi-l mai amintesc sau băbuţele în faţa televizorului în cazul în care scenariul e tip telenovelă argentiană cu mult bronz şi botox. Încerc să-mi dau seama dacă aş prefera să fiu mai mult stafie sau mai mult băbuţă. Presupun că nu mai am demult posibilitatea de a alege.
În fine, a hotărât dragul meu Luca să renunţe la planul lui de a transforma casa într-un muzeu în cinstea mea cu notiţe de genul “ultima cafea”, ”ultima rochie purtata”, ”ultima urmă de ruj pe gulerul meu”, ”ultimul cearşaf mototolit” şi să se recăsătorească. Doamne, Luca! Dar-ar naiba! Şi mi-am zis să nu mă îndrăgostesc niciodată de un bărbat frumos. Şi acum simt că dacă aş putea sa ma întorc nu ţi-aş da drumul niciodată şi ne-am muta la ţară, undeva unde să putem să dormim sub tei şi sa-ţi umble gărgăriţe în părul lung şi ars de soare; aş învăţa să gătesc şi să te iubesc mai mult. De fapt, nu mai mult, mai bine.
Să nu credeţi că după moarte toate sufletele fac parte dintr-unul singur. Ba mai mult, egoismul, durerea, dorinta raman atât în trup cât şi în sufletin trup. E dureros să fii martorul mut, să nu poţi schimba nimic, să fii neputincios şi singur. Foarte singur. Ca Bacovia.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *